Violet Glas: Goede bescherming van de producten!

Violet Glas vs andere verpakkingen

Al in oude beschavingen was men bekend met de speciale beschermende kwaliteit van violet glas en werden waardevolle parfums, medicijnen en voedingsmiddelen bewaard in containers van dit type glas. De industrialisatie bracht nieuwe verpakkingsmaterialen, waardoor violet glas verpakkingen in de vergetelheid raakte. Gelukkig is violet glas sinds een aantal jaar weer helemaal terug. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van het bewaren van producten en middelen in een violet glazen container.

Waarom is violet glas beter?

Violet glas is een glas met bijzondere eigenschappen. Zo heeft violet glas bijvoorbeeld de unieke eigenschap dat het vitaliserende en beschermende deel van het licht wordt doorgelaten, terwijl het schadelijke deel wordt geblokkeerd.

Violet glas biedt:

  • Verlenging van de houdbaarheid van producten;
  • Behoud en stimulering van de werking van producten;
  • Reductie van conserveringsmiddelen;
  • 100% recyclebaar (groenglascontainer).

Een aantal vooraanstaande instituten onderschrijven de bijzondere eigenschappen van violet glas, waaronder:

  • Interstaatlichen Ingenieurschule Neu Technikum, Buchs, St. Gallen;
  • Fraunhofer Instituut voor Levensmiddelentechnologie en Verpakkingen, München;
  • Internationaal Instituut voor Biofysica, Kaiserslauteren.

Deze instituten kwamen allemaal tot de conclusie dat violet glas voor kwetsbare stoffen (o.a. voedingssupplementen), met afstand de beste conservering en optimale Bio-bescherming biedt.

Onze producten en verpakkingen bij Anti-Aging Labs

Al onze producten zijn van de hoogste kwaliteit en daar hoort uiteraard een hoogwaardige verpakking bij. Door middel van een uniek “bio-life enhancing” violet glas, worden onze producten op natuurlijke wijze optimaal geconditioneerd en behouden ze hun hoogwaardige werking langdurig.

Het speciale glas is ontwikkeld door de Zwitserse wetenschapper Yves Kraushaar en is het resultaat van 14 jaar onderzoek. Naast optimale bescherming tegen schadelijk licht en straling, draagt het glas door middel van “violet life radiation¨ bij aan vitalisering van de inhoud.

Het glas wat wij gebruiken is ongeëvenaard qua natuurlijke bescherming en conservering van de kwaliteit van voedingsstoffen en dranken, waarbij het de natuurlijke aanwezige bio-energie in voeding en water (alkaliteit en ORP) behoudt en stimuleert.

De testen

We willen je graag laten zien wat voor verschil violet glas kan maken. Daarvoor is in een violet glas een microbiologisch experiment uitgevoerd. Een cherrytomaat werd zeven maanden lang bewaard in een verpakking van wit glas. Een andere cherrytomaat werd zeven maanden bewaard in een verpakking van violet glas. De verpakkingen werden weg gezet op kamertempratuur en op een plek waar direct zonlicht bij kon. Het resultaat werd na zeven maanden gefotografeerd. De cherrytomaat die uit het witte glas kwam, zou je nooit meer in je mond stoppen. Terwijl de cherrytomaat die in het violet glas bewaard was geweest geen enkel teken van veroudering vertoonde.

Verschil violet glas en andere verpakkingen

De meeste middelen worden in traditionele glas- en kunststof containers verpakt. Metingen laten zien dat bruin glas het zichtbare licht doorlaat en niet voldoende bescherming biedt tegen indringing van buitenaf. Hetzelfde zien we bij groen- en blauwglas. Ook deze verpakkingen bieden geen of zeer minimale bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Kunststof verpakkingen zijn poreus! Er kan dus zuurstof bij het product komen waardoor oxidatie kan ontstaan. Dit heeft een negatieve werking op de middelen omdat oxidatie verlies aan werking en kracht tot gevolg heeft. Bij hoge temperaturen kunnen er bij bepaalde kunststof verpakkingen ook dampen vrijkomen.

Hoe functioneert violet glas?

Zonlicht is de bron voor groei van alle planten. Blijven de planten ook na hun rijping aan de zon blootgesteld, dan versnelt het ontbindingsproces. Bananen die een week of langer in de fruitschaal gelegen hebben, worden bruin en papperig en zijn uiteindelijk niet meer eetbaar.

Het licht dat de zon afgeeft bestaat uit een zichtbaar en een onzichtbaar deel. Als wit licht door een glasprisma geleid wordt, dan zien we het zichtbare deel in de vorm van de kleuren van de regenboog. Het violette deel van het zichtbare licht beschermt en verbetert de kwaliteit van hoogwaardige en lichtgevoelige substanties.

Het onzichtbare lichtdeel ligt in het gebied van elektromagnetische golflengten van infrarood- en UV-A die een positieve invloed op organisch materiaal hebben.

Verschillende glassoorten laten verschillende lichtstralen door. Bij groen, zwart en bruin glas variëren de lichtdelen die door gelaten worden. Groen glas laat het complete spectrum aan zichtbaar en onzichtbaar licht door, dus ook UV-A en infrarood-licht. Bruin glas laat de UV-A-stralen niet door en zwart glas schermt alles af behalve het infrarood-licht.

Violet glas laat daarentegen zowel UV-A, infraroodlicht als het violet licht van het zichtbare licht door. Deze lichtcombinatie zorgt ervoor dat de producten perfect tegen het verouderingsproces beschermd zijn waardoor ze langer houdbaar en werkzaam zijn.

Hoe weten we dat violet glas werkt?

Verschillende tests zijn in Zwitserland uitgevoerd om aan te tonen hoe violet glas functioneert en welke voordelen het heeft. Onder andere amandelolie, spirulina, rozenwater, drinkwater, olijfolie, graan, honing en diverse fruitsoorten zijn getest.

Bij een onderzoek in samenwerking met Duitse imkers, werd aangetoond dat de smaak, geur, kleur, structuur en enzymen van honing die in violetglas bewaard werd, veel beter bewaard bleef dan in de gebruikelijke glazen potten.

Bij een vergelijkbaar onderzoek waarbij bieslook en knoflook in verschillende glazen werden bewaard, waren de resultaten even duidelijk. Bij die bewaartest werden de kruiden in verschillende glazen potten gedurende drie maanden een aantal uren per dag blootgesteld aan direct zonlicht. De rest van de dag werden ze ´gewoon´ bewaard. De bieslook in het violet glas vertoonde nauwelijks verschil. Terwijl de bieslook in wit en bruin glas heftig was veranderd.

De conclusie uit alle onderzoeken is dus dat violet glas een groot verschil kan maken bij het opslaan van producten, zowel voedingsstoffen als farmaceutische producten.

Technische informatie

Voor de lezers die ook geïnteresseerd zijn in de technische informatie achter het violet glas leggen we hier nog het een en ander uit.

Het violet glas berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlaatbaarheid in het UV-bereik (stimulerend) en in het Infraroodbereik (opladend). Uv-licht werkt als bacterieel remmend en oplossend.

Violet glas maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel en groen) geblokkeerd.

De Zwitserse bioloog Dr. H. Niggli zegt hierover:

‘De experimenten met violet glas hebben een significant betere opslagkwaliteit. Het levert een duidelijk rustigere schommeling op, en heeft een gunstiger energieverlies. Het violet glas (lichtdoorlatend in het ca.380-420 h m en het ca.730-1020 h m spectrum) biedt een optimale bescherming voor: (genees)middelen, essencen, tincturen, (natuur)cosmetica, voedingssupplementen, wijn, etherische oliën etc.’

Om te kunnen onderzoeken hoe met fotonen (licht) verrijkte producten in violet glas, bruin glas en kunststof containers geconserveerd worden, is er een vergelijkingstest uitgevoerd. Interessant is het vergelijk met bruin glas, want dit soort glas wordt veel bij farmaceutische producten voorgeschreven.

De volgende resultaten zijn naar voren gekomen bij vergelijkingstesten:

Afbeelding links. In violet glas dringt, (gemeten door het Fraunhofer Instituut) in levensmiddelentechnologie en verpakkingen (München), de straling in fotosensibel, zichtbare bereik (ca. 450-720 h m) niet door het glas.

Afbeelding midden. Bruin glas echter laat het gehele zichtbare bereik door. Deskundigen spreken zelfs van een potentieel “kwaliteitsgat”. Dit resulteerde in een dramatisch energieverlies van zon geladen globuli bij een bewaarduur van slechts vier weken.

Afbeelding rechts. Door de poreuze samenstelling van een kunststof container is deze zuurstof doorlatend, wat oxidatie van producten tot gevolg heeft. Dit geeft samen met dampen, welke vrijkomen uit kunststof een groter verlies van energie.